facebook

“Хто буде відновлювати державу? Психологи і менеджери?” Українців здивували спеціальності, які обирають абітурієнти в 2024 році

“Хто буде відновлювати державу? Психологи і менеджери?” Українців здивували спеціальності, які обирають абітурієнти в 2024 році

В одній із соціальних мереж освітянин Андрій Черних виклав список найбільш популярних спеціальностей, які обирають абітурієнти вступаючи до закладів вищої освіти у 2024 році. На першому місці за кількістю заяв стала “Психологія”, другому – менеджмент, третьому – право.

Українці були здивовані такому вибору майбутніх студентів, зауважуючи на тому, що потрібно буде відбудовувати країну після перемоги, а робити це буде нікому. Крім того, громадяни не розуміють, для чого країні аж така кількість психологів. Допис з кількістю заяв зʼявився у Facebook.

“Жахлива ситуація”.

“Нам треба будуть фахові психологи, але ж не стільки”.

“Цифри вражають. В чому причина? В кожній школі, де буваю, бачу тих дівчаток-розумничок, які декларують мрію стати психологинею. Жоден аргумент contra не сприймають. Кажуть: будемо допомагати людям”.

“Якщо не буде кому виробляти продукцію, що будуть їсти психологи? Що в головах тих дітей. Будь-які псхологічні проблеми вирішуються, коли людина має житло, здоров’я та заробіток. Це перше – розвиток виробництва та економіки. На одних психологах країни не буде”. 

“Хімія – це майбутнє людства, але давайте будемо чесні, діти не хочуть вчити хімію, фізику, математику, бо одиниці вчителів подають цікаво матеріал – це перша проблема. А на ділі, як приклад, закінчує здобувач вищої освіти хімічний факультет, а чи йде працювати? Питання з багатьма невідомими. Промисловість хіба працює? Десь якісь поодинокі випадки – це друга проблема. Тому і йдуть психологами, юристами, менеджерами і айтішниками”. 

Чтайте також:  Через "50-річних аспірантів" ми могли залишитись без справжніх науковців, - Лісовий

Джерело.


Повернутись вверх