facebook

Навчальний рік 2024/2025 триватиме з 2 вересня до 30 червня: уряд ухвалив рішення. Відео

Навчальний рік 2024/2025 триватиме з 2 вересня до 30 червня: уряд ухвалив рішення. Відео

Українські школи розпочнуть навчальний рік 2 вересня 2024 року, у понеділок, а завершать 30 червня 2025-го. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів під час засідання.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Він зауважив, що обласні адміністрації мають забезпечити організацію процесу, зважаючи на безпекову ситуацію.

“Сьогодні окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка другого вересня та його завершення 30 червня 2025 року. Обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території”, – сказав чиновник.

Попередньо, Міністерство освіти та науки дало рекомендації коледжам та університетам щодо початку занять у першій половині серпня. Також пари за можливості варто проводити по суботах у теплі місяці.

Нагадаємо, першим містом, яке ухвалило рішення почати навчання у школах 19 серпня, став Новодністровськ Чернівецької області. У дітей не буде осінніх та весняних канікул, проте будуть тривалі зимові.

Також рішення почати уроки раніше ухвалили у Львові. Школярі вийдуть на навчання також 19 серпня. Натомість в області рік почнеться згідно з рекомендаціями МОН.

Раніше OBOZ.UA писав, які існують проблеми початку навчального року у серпні, на думку освітнього омбудсмена.

Чтайте також:  Як працюватимуть школи в Україні з 1 вересня 2024 року, коли канікули і що буде під час вимкнень світла. Дані за регіонами

Джерело.


Повернутись вверх