facebook

В системі освіти відбулася стратегічна подія – зміна порядку встановлення ставок для педпрацівників

В системі освіти відбулася стратегічна подія – зміна порядку встановлення ставок для педпрацівників

Автор: Mykhailo Petrov

Як це не було б дивно, але в системі освіти відбулася стратегічна подія яку ніхто не помітив, а саме зміна порядку встановлення ставок для педпрацівників. Поки тільки для дошкільників, а практично такий самий проект для середньої знаходиться на розгляді.

З наступного року всі дошкільники будуть мати ставку 35 годин (керівник, методист, соцпед та асистент) та 30 годин всі інші. Відтак пощастило працівникам, які за старими правилами мали 40 годин навантаження. На цьому хороші новини закінчилися.

Для всіх, хто мав менше навантаження тепер будуть знаходитися на роботі довше. Адже за новими правилами робочі години та години роботи з дітьми рахуються окремо.

Наприклад, зараз ставка музкерівника 24 годин та керівнка гуртка 18 годин. За новим закон ставка у них тепер буде 30 годин, причому 24 або 18 годин – педнавантаження, тобто проведення занятть, а те, що залишилося до 30 “виконання методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності, передбаченої трудовим договором”.

Змін в зарплаті не передбачається: все за тою самою сіткою. Тобто години навантаження збільшилися суттєво, гроші ті самі. Таке собі підвищення зарплати навпаки.

Чтайте також:  Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

Пропоную долучитися до обговорення: чи буде сприяти така реформа оплати праці підвищенню престижності професії педагога та якості освіти.

Джерело:Союз освітян України

Джерело.


Повернутись вверх