facebook

“Ворога потрібно знати”. Українська викладачка назвала причини, чому російська мова не втрачає популярності в Гарварді

“Ворога потрібно знати”. Українська викладачка назвала причини, чому російська мова не втрачає популярності в Гарварді

Російську мову й досі вивчають у Гарварді, адже студенти хочуть знати, що відбувається в країні, яка воює з Україною. Крім того, з Росією були повʼязані політичні питання, зокрема під час Холодної війни, тож здобувачі освіти цікавилися, з ким мають справу.

Про це розповіла викладачка української мови кафедри слов’янських мов і літератур Гарвардського університету Наталія Шпильова-Саїд в інтервʼю Голосу Америки. Вона зауважила, що відразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну відбулося незначне зменшення студентів, які вивчали російську мову. Зокрема через те, що слухачі долучались до курсів української, аби висловити свою підтримку.

“Наразі російські студії не переживають якоїсь критичної ситуації чи зниження цікавості до вивчення Росії. Навпаки, ставлення таке, що ворога потрібно знати, і що потрібно розуміти, що там відбувається. Також просуваються наративи, що в Росії є нібито багато тенденцій, які свідчать, що люди виступають протидій уряду і тому потрібно звертати увагу на ці моменти та їх досліджувати”, – ділиться викладачка.

Чтайте також:  Лісовий назвав середню зарплату вчителя в Україні

Джерело.


Повернутись вверх