facebook

У школах України введуть новий предмет: ухвалено довгоочікуване рішення

У школах України введуть новий предмет: ухвалено довгоочікуване рішення

З 2025 року учні 8-9 класів українських шкіл вивчатимуть новий предмет “Підприємництво та фінансова грамотність”.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України під час конференції FinLit Forum.

Директор директорату шкільної освіти Ігор Хворостяний пояснив, що фінансову грамотність вже інтегровано у навчальний процес із початкової школи. Молодші школярі в ігровій формі навчаються планувати покупки та економити. Для старших класів програма стане глибшою та охопить складніші теми.

“Фінансова грамотність – це знання та вміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще нещодавно цій темі не приділяли належної уваги у школах, давали фрагментарні знання. Із початком реформи “Нова українська школа” ситуація змінюється”, – зазначив Хворостяний.

Голова Національного банку України Андрій Пишний наголосив на важливості цієї ініціативи для розвитку фінансово здорового суспільства. За його словами, новий предмет допоможе приблизно 800 тисячам учнів щороку навчитися приймати виважені фінансові рішення, ефективно управляти грошима та уникати шахрайства.

НБУ продовжуватиме підтримувати освітні ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності населення. Міністерство освіти і науки також заохочує такі проекти, що сприяють формуванню важливих життєвих навичок у молоді.

Чтайте також:  Добиваєте освіту і вищу, і середню: педагоги відреагували на чергові зміни, ухвалені Міносвіти

Джерело.


Повернутись вверх