facebook

Чи рекомендуватиме МОН розпочинати навчальний рік у школах раніше

Чи рекомендуватиме МОН розпочинати навчальний рік у школах раніше

Нещодавно Міносвіти України радило українським вишам раніше розпочати навчальний рік. Школи такі рекомендації не отримали.

Все ж у МОН здійснювали необхідні розрахунки. Однак тепер міністр освіти та науки України Оксен Лісовий заявив що відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий 2024/2025 навчальний рік раніше.

Чи змістять навчальний рік в Україні
Про ситуацію та чого чекати школярам, міністр розповів під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді.

Щодо шкіл. Ми не розпочинатимемо навчальний рік раніше. Ми працюватимемо з графіками занять там, де немає позмінного навчання, зміщуючи початок уроків у школах на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями,– повідомив Лісовий.

Також, за його словами, міністерство продовжує допомагати забезпечувати школи технічними засобами для генерації електроенергії.

У крайніх випадках повертатимемося до змішаного або онлайн навчання в пікових складних періодах,– уточнив посадовець.

Навчальний рік для студентів можуть змістити

  • Міносвіти України радило українським університетам організувати початок навчання студентів раніше – у серпні. Виші раніше вже отримали відповідного рекомендаційного листа.
  • За словами очільника МОН Лісового, це роблять для того, аби зробити більші канікули в зимовий, найскладніший, період. Відповідно доведеться завершити навчання пізніше – у червні.
Чтайте також:  Коли осінні канікули в школах та які регіони України відмовились від них у 2024 році. Ексклюзив

Джерело.


Повернутись вверх