facebook

Відключення світла доб’ють навчальну систему в Україні: онлайн “кульгає” вже зараз

Відключення світла доб’ють навчальну систему в Україні: онлайн “кульгає” вже зараз

За словами вчительки КПІ, треба починати діяти вже зараз

Відключення світла веде українців до зміни формату навчання. Про це розповіла Людмила Булігіна, вчителька інформатики у політехнічному ліцеї НТУУ “КПІ”.

Людмила каже, що українській у системі освіти настав час щось міняти, інакше нічого само собою не станеться. Зараз стало очевидно, що ні звичайне навчання у школах, ні дистанційне не можуть продовжуватись так, як раніше.

Вона пропонує зосередитися на більш інтерактивній синхронній взаємодії, де важлива максимальна увага до зворотного зв’язку та її аналізу.

Перехід до онлайн-формату має включати різноманітні методи навчання (текст, аудіо, відео) та систему зворотного зв’язку, а також чітку систему оцінювання.

“Все, що може перейти в онлайн, не просто переходить, воно з собою тягне систему комунікацій, де максимум приділено зворотному зв’язку та її аналізу. У нас цього майже немає зараз. Ми з фідбеків та індивідуалізації навчання зараз на рівні 2020 року “я уроки у вайбері проводжу»”, – пише Людмила.

Часу на впровадження нових змін залишається мало, і треба починати діяти вже зараз, щоби встигнути підготуватися до нового формату навчання. І чим швидше зробити це зараз, тим краще система працюватиме у майбутньому.

Чтайте також:  До школи на 10 ранку: які зміни планують внести до навчального процесу взимку... Та які зміни ще чекають

Джерело.


Повернутись вверх