facebook

Який порядок зарахування учнів до 10 класу закладу освіти?

Який порядок зарахування учнів до 10 класу закладу освіти?

Відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 р. N367

Зарахування до 10 класу закладу освіти І-ІІІ або ІІ-ІІІ ступенів відбувається після видання наказу про переведення до нього учнів 9 класу цього самого закладу освіти, які не виявили намір припинити навчання в ньому і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти відповідно до цього Порядку. На вільні місця (за їх наявності) діти зараховуються за конкурсом відповідно до пунктів 3-16 цієї глави, крім випадку, визначеного пунктом 2 цієї глави.

Для зарахування до закладу освіти ІІІ ступеня заяви про зарахування подаються до ‼️15 червня включно. До закладу освіти ІІІ ступеня зарахування відбувається, як правило, за конкурсом відповідно до пунктів 2-16 цієї глави.
Інформація про кількість зарахованих учнів та наявність вільних місць оприлюднюється відповідно до пункту 7 розділу І цього Порядку.
‼️Конкурс НЕ ПРОВОДИТЬСЯ у разі, якщо кількість поданих заяв про зарахування станом на 15 червня не перевищує загальної кількості місць у класі (класах) закладу освіти з урахуванням нормативу наповнюваності класів, визначеного Законом України «Про загальну середню освіту».
Отже, керуючись вищевикладеним:
1. Зарахування учнів до 10 класу відбувається на конкурсній основі.
2. Конкурс не проводиться, у разі якщо кількість поданих заяв не перевищує загальної кількості місць у класі.
3. Максимальна кількість – 30 учнів у класі, які здобувають базову чи профільну освіту (ст. 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).
Джерело: юрист, психолог Лілія Орел.

Чтайте також:  Після 10 класу учні зможуть змінювати профіль навчання

Джерело.


Повернутись вверх