facebook

Надбавки для вчителів: скільки доплачують освітянам за престижність праці

Надбавки для вчителів: скільки доплачують освітянам за престижність праці

Українські вчителі можуть розраховувати на надбавку до зарплати за престижність праці у розмірі до 30% посадового окладу.  Вчителям, що реалізують концепцію “Нова українська школа”, може бути призначена надбавка від 20 до 30% посадового окладу.

Надбавка за престижність праці визначається постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373. Згідно з цією постановою, грошову винагороду встановлюють у граничному розмірі 30% посадового окладу, але не менше 5%.

Ця надбавка є обов’язковою для педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти та інших установ незалежно від їх підпорядкування. Також важливо зазначити, що педагогічним працівникам інклюзивно-ресурсних центрів гарантується надбавка у розмірі не менше 25%.

З 1 січня 2018 року додаткову надбавку в розмірі не менше 20% отримують керівники шкіл, в яких тестується державний стандарт початкової освіти за концепцією реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року. Крім того, їхнім заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, а також вчителям таких шкіл також призначається ця надбавка.

Розмір цієї надбавки також встановлюється керівником закладу у межах фонду оплати праці. За даними сайту пошуку роботи середня заробітна плата директорів шкіл в Україні становить 22 500 гривень. Якщо до цього виплатити додатково 15% за престижність праці, то загальна сума зарплати підвищиться до 25 875 гривень.

Чтайте також:  Чи можна відкликати вчителів з відпустки раніше: пояснення

Джерело.


Повернутись вверх