facebook

Випускники коледжів не виявили бажання складати ЄФВВ для вступу

Випускники коледжів не виявили бажання складати ЄФВВ для вступу

Випускники коледжів, яким було надано можливість зареєструватись для складання єдиного фахового вступного випробування для вступу на бакалаврат, майже не використали такої можливості покращити свій вступний конкурсний бал.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, коментуючи завершення реєстрації на бакалаврське єдине фахове вступне випробування.

Зокрема, бажання складати БЄФВВ з економіки та управління виявила 31 особа, а пройти тестування з аграрних наук охочих не виявилось зовсім.

Як відомо, вступники на бакалаврські програми, які вже мають або цьогоріч отримають диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра і планують продовжити навчання за спеціальностями галузей знань «Управління та адміністрування», «Аграрні науки та продовольство», «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Економіка», могли зареєструватись для складання бакалаврського єдиного вступного випробування.

В УЦОЯО запевнили, що незважаючи не таку малу кількість вступників, для всіх зареєстрованих учасників буде створено всі умови для реалізації права на вступ.

Для кожного зареєстрованого учасника БЄФВВ на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створено інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Чтайте також:  В українських школярів погіршилися результати навчання: з яких предметів знання просіли найбільше

В е-кабінеті з 12 червня з’явиться можливість завантажити запрошення-перепустку, у якій буде зазначено дату, час і місце проведення тестування.

Основна сесія БЄФВВ розпочнеться 24 червня і триватиме до 27 червня.

Свої результати за шкалою 100-200 балів майбутні бакалаври отримають до 8 липня.

Водночас випускники коледжів мають розуміти, що БЄФВВ не замінює НМТ, тобто всі вступники, який зареєструвалися на БЄФВВ, мають також обов’язково скласти тести в межах НМТ.

Адже у формулі розрахунку конкурсного бала таким вступникам буде враховано і бал НМТ, і бал БЄФВВ.

Джерело.


Повернутись вверх