facebook

«ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

«ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

Інформує Всеосвіта.

Психологиня та блогерка Катерина Гольцберг присоромила освітянську спільноту за попит купувати проходження курсів заради отримання сертифікатів. Далі пряма мова.

ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!
Звернуся спочатку до вас: ви весь час кажете, що діти в нас погані і не вчаться, списують, не читають і взагалі нічого не роблять. А самі? Ви купуєте липові сертифікати? Ви не проходите курси, які для вас є безкоштовними і які створюють найкращі фахівці?

І після цього ви ще говорите дітям про доброчесність?

І після того ви вимагаєте, щоб діти читали і робили домашні завдання?

Невже?

Шановні батьки! А вам ок, що вчителі ваших дітей брешуть, що підвищили кваліфікацію і дізналися щось нове про навчання, виховання, і психологічний супровід ваших дітей, а самі просто купили липові сертифікати? Про інклюзівний супровід, наприклад? Так, купили, і саме тому вони нічого не розуміють про булінг і РДУГ, бо нічого і не намагалися про це дізнатися. Так скажу вам правду: вони цього не робили, їм це, мабуть, не потрібно, вони купили сертифікати про знання. Тут цілий стартап процвітає!

Шановні директори шкіл! Ви як ото сприймаєте? Поговоримо про доброчесність?

Чтайте також:  Експерт назвав мінімальну кількість першокласників, яка має з вересня наповнювати клас

Шановні Prometeus, ГО “Смарт освіта”, Освіторія, EdEra та інші прекрасні освітні осередки!

Ви не винні, але мені за вас дуже прикро… Прикро і як авторці деяких з цих курсів.

Для тих, хто не в темі, поясню.

Кожні 5 років вчителі мають проходити атестацію, а протягом цих 5 років – курси підвищення кваліфікації, які раніше були очними. Зараз вчителі можуть зекономити час і пройти курси підвищення кваліфікації на безкоштовних платформах. Завичай ці курси дуже цікаві і змістовні. Після проходження підсумкового опитування, можна отримати сертифікат з зазначенням годин підвищення кваліфікації. Потім учитель може отримати вищу категорію і вважається спеціалістом вищого рівня. Це впливає на його заробітна плату.

Може тегнемо правоохоронні органи, освітнього омбудсмена чи офіс доброчесності?

Немає слів…

Джерело.


Повернутись вверх