facebook

У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

У 2027 році в Україні повноцінно стартує реформа старшої школи, у межах реформування скоротять й кількість навчальних предметів, їх буде 11–12.

Про це повідомили на стратегічній сесії, яка проводилася в Києві в межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» інформують на сайті «Укрінформ».

«Майже в усіх розвинутих країнах освіту в школі навчаються 12 (інколи 13) років. 11-річна освіта залишилася в Україні, Білорусі, Росії та Азербайджані. Тобто ця реформа насамперед – це перехід до загальносвітових стандартів», – зазначив заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

З 2027 року градація старших класів розпочинатиметься з 10. Тому, десятикласники матимуть найбільшу кількість обовʼязкових для всіх навчальних предметів. Проте, їхню кількість зменшуватимуть з кожним наступним класом.

У 2025-2026 роках в Україні запустять пілотну версію старшої профільної освіти, тоді ж у кожній області відкриють по одному академічному ліцею та по два професійних.

Чтайте також:  Реформа освіти: що чекає на сільські школи в Україні з 2025 року

Джерело.


Повернутись вверх