facebook

“А що це ми будемо Пушкіна вивчати?” Вчителька розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

“А що це ми будемо Пушкіна вивчати?” Вчителька-зірка ТikTok розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

Українська вчителька зарубіжної літератури Аліна Мец ділиться, що сучасні школярі не мають бажання читати твори російських авторів. За її словами, коли діти бачать у підручниках, наприклад, Пушкіна, то дивуються, що вони будуть це вивчати. Проте вона запевняє, що зі шкільної програми таких письменників виключили й додали цікавіших зарубіжних, хоч навчання продовжується за старими підручниками.

Про це педагогиня розповіла в інтервʼю “Суспільному”. Вона зауважила, що реформа Нової української школи дає вчителям більше свободи та можливостей коригувати програму. Наприклад, вони можуть обирати, скільки уроків витрачати на конкретний твір, які завдання додавати та як проводити навчання.

“Я думаю, що те, що діти не вивчають російських авторів, – це невелика втрата. Бо замість них у програмі з’явилися твори, які порушують більш важливі проблеми. Діти самі не мають бажання читати твори російських авторів. Ми працюємо ще за старими підручниками, а програма вже нова. Звичайно, учні в підручниках бачать цих авторів, відкривають підручник, а там Пушкін. І вони з незадоволеним обличчям питають: “А що це ми будемо Пушкіна вивчати?” – ділиться Мец.

Чтайте також:  "Не звинувачуйте у всьому вчителів!" Лікарчук дав чотири поради, як мотивувати молодих педагогів йти працювати в школу

Вона додає, що часто залучає штучний інтелект при підготовці до уроків. Зокрема, завдяки йому можна змоделювати зовнішність персонажів й учні побачать візуально, який він має вигляд. Також нерідко ШІ допомагає створювати завдання.

Вчителька має 31 годину навантаження зі ставкою у 18 годин. Тому, пояснює вона, її зарплата трохи вища, ніж у середньостатистичного молодого педагога. Тим не менш, вона вважає, що це дуже мало для цієї професії. Адже крім того, що Мец працює з 9 ранку до 4 вечора у школі, вона ще витрачає час на перевірку завдань, заповнення журналів, підготовку уроків тощо.

Педагогиня регулярно викладає відео у соцмережі ТікТок, де розповідає про свої будні та уроки у школі. Деякі з дописів набирають сотні тисяч переглядів. Вона ділиться, що часто школярі приходять до неї з ідеями, аби зняти щось оригінальне.

Джерело.


Повернутись вверх