facebook

Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Українська вчителька початкових класів Тетяна Гребенюк запропонувала скасувати похвальні листи в молодшій школі. Натомість педагогиня пропонує давати нагороди всім дітям. На її думку, це не відповідає поглядам реформи Нової української школи, адже інформація про оцінювання та успіхи у навчанні має бути конфіденційною. Натомість нагороджуючи окремих дітей, їх публічно розділяють на групи.

Про це Гребенюк написала у Facebook. Вчителька також наголосила, що в документі, зокрема, йдеться не про рівень успішності, а про бали, яких у початковій школі вже давно немає. Якщо ж похвальні листи скасувати, то всі діти зможуть отримувати дипломи про закінчення класу, відзнаки, медалі, а результати навчальної діяльності залишаться конфіденційними.

“Оскільки інформація про оцінювання, про успіхи у навчанні у НУШ є конфіденційною, то, нагородивши окремих учнів похвальними листами, ми ніби розподіляємо дітей на групи: тих, що гарно вчаться, і тих, що не змогли завершити начальний рік, отримавши з кожного очікуваного результату високий рівень. Зверніть також увагу, що у Положенні про похвальний лист йдеться навіть не про високий рівень з кожного очікуваного результату, а про бали (10,11,12), яких у початковій школі вже немає давно”, – зазначає педагогиня.

Чтайте також:  Лікарчук про 12-річну систему освіти: випускники не повинні закінчувати школу в дітородному віці, Європа це врахувала

Ще Гребенюк звернула увагу, що у Положенні про похвальний лист йдеться саме про обдарування до хоча б одного виду навчальної діяльності та нагороди за індивідуальні досягнення. За словами вчительки, мовиться не про оцінювання результатів навчання.

Джерело.


Повернутись вверх