facebook

Фізики, хіміки, математики: хто викладатиме в старшій школі України після реформи

Фізики, хіміки, математики: хто викладатиме в старшій школі України після реформи

У старшій школі після реформування викладатимуть фізики, хіміки та математики. Заступник міністра освіти та науки Дмитро Завгородній розповів, що держава хоче, аби професія вчителя стала престижною. Саме тому школярі 10-12 класів мають отримувати знання від людей, які отримали педагогічну складову в рамках своєї фахової освіти.

Про це посадовець розповів в інтервʼю Телеграфу. Він зазначив, що протягом пілотного періоду старшої школи стане зрозуміло, які саме блоки потрібно покращити. Крім того МОН планує організовувати підвищення кваліфікації для директорів, методистів та вчителів та посилювати менеджмент створених класів.

“Для старшої школи ми хочемо бачити більше людей, які отримали педагогічну складову в рамках своєї фахової освіти. Тобто – людей, які закінчили математичний, фізичний, хімічний факультет вишу і вирішили, що вони хотіли б давати знання учням старшої школи. Ми хотіли б, щоб ця професія була престижною”, – сказав Завгородній.

Він підкреслив, що МОН щороку виділяє кошти на навчання освітян, аби підтримувати рівень знань. Цього року вони були направлені на підвищення кваліфікації педагогів в рамках “Нової української школи” та з предмету “Захист України”.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Джерело.


Повернутись вверх