facebook

На рівні англійської мови і математики: відомий письменник запропонував ввести в школах уроки дружби

На рівні англійської мови і математики: відомий письменник запропонував ввести в школах уроки дружби

Шотландський письменник Александр МакКолл Сміт пропонує вчити дітей, як повинен поводитися справжній друг, додавши предмет дружби до традиційних англійської мови, математики та природничих наук. За його словами, дослідження пов’язують самотність із схильністю до хвороб та скорочення життя.

Автор романів також дав пораду школярам, зазначивши, що не варто дружити з кимось лише тому, що у них є якості, які хотілося б мати їм самим. Про це МакКолл Сміт розповів в інтервʼю The Telegraph.

“Я хотів би, щоб школи включили дружбу десь у свої програми. Діти інстинктивно зав’язують дружбу, але їх не обов’язково вчать, як повинен поводитися справжній друг. Нещодавно вчені отримали переконливі докази того, що самотні люди більш схильні до хвороб і живуть коротше, ніж ті, хто має багато друзів. Мабуть, на це є причина: самотність, здається, послаблює імунну систему”, – зауважив письменник.

Він також звернувся до першокласників і сказав, що протягом наступних років вони зможуть знайти найкращих друзів у своєму житті. Проте діти не повинні забувати підтримувати з ними звʼязок і коли виростуть. Адже дружба вимагає зусиль, проте з часом вона приносить задоволення і стає насиченою, як старе вино.

Чтайте також:  Педагогам варто зануритись в інший світ – світ про дітей

Александр МакКолл Сміт продав за свою карʼєру понад 30 мільйонів книжок. Крім того, він викладав медичне право в Единбурзькому університеті.

Джерело.


Повернутись вверх