facebook

Мета не скоротити, а покращити якість освіти: Михайло Винницький про обʼєднання університетів (відео)

Мета не скоротити, а покращити якість освіти: Михайло Винницький про обʼєднання університетів (відео)

У процесі оптимізації вищих навчальних закладів України замість двох-трьох слабких університетів необхідно створити на їхній базі один потужний заклад і концентрувати інвестиції в ньому.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

“Ціль – не скоротити сама по собі, а ціль – покращити якість освіти. У маленьких закладах освіти, у галузевих закладах освіти, які дуже часто ми успадкували з радянської доби, якість освіти не відповідає дуже часто європейським нормам, до яких ми прагнемо.

В Європі університети мають у середньому 10 тисяч студентів, це нормальний університет, бувають і набагато більші, бувають і трохи менші. У нас середня кількість студентів в університетах – 6 тисяч. У нас є певна традиція,  яка з радянських часів походить, де наші університети мають галузеве спрямування, мається на увазі спеціалізацію галузеву.

В європейському просторі і не тільки, в світі, такі університети є часто факультетами, або інститутами при великих університетах. Чому? Для того, щоб забезпечити більші можливості вибору предметів і більші можливості для так званих індивідуальних траєкторій для студентів.

Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Це покращує якість освіти і до цього ми маємо рухатися”, – заявив  Михайло Винницький.

Джерело.


Повернутись вверх