facebook

Всіх українських дітей у Польщі з 1 вересня зобовʼяжуть піти до місцевих шкіл

Всіх українських дітей у Польщі з 1 вересня зобовʼяжуть піти до місцевих шкіл

З 1 вересня 2024 року всі українські школярі, які перебувають у Польщі, обовʼязково мають піти до місцевих шкіл. Законопроєкт, який передбачатиме такі зміни, готує Міністерство освіти цієї країни.

Про це розповіла заступниця міністра освіти Йоанна Муха, повідомляє Радіо Свобода. За її словами, нині в країні перебуває близько 60 тисяч українських дітей, які не охоплені польською системою освіти.

“Українська сторона дуже зацікавлена у тому, щоб обов’язок відвідувати польські школи українськими дітьми був впроваджений. Зі свого боку вони пропонують співпрацю і ми з цієї пропозиції скористаємося. Більша частина цієї програми вже готова, чекаємо на погодження закону і тоді офіційно поінформуємо про деталі”, – зазначила Муха.

Нагадаємо, українська мова зʼявиться на випускних іспитах у польських школах. Такі зміни планують запровадити у 2025-2026 навчальному році. Складати екзамен зможуть як польські, так і українські школярі, які тимчасово проживають у цій країні. Пробна атестація відбудуться восени 2025 року.

Також стало відомо, що у польських школах для учнів 1-3 класів повністю скасували домашнє завдання, за винятком вправ на дрібну моторику. Водночас школярам 4-8 класів учитель може задавати письмові вправи для виконання у вільний від навчання час, проте вони не є обовʼязковими і оцінка за них не виставляється.

Чтайте також:  "Що діти мають навчитися з занурення в багнюку?" В мережі виникла дискусія через відео з дитячого садка Данії

Джерело.


Повернутись вверх