facebook

Для учнів із прифронтових зон створять “табірні школи”: що це таке та як вони працюватимуть

Для учнів із прифронтових зон створять “табірні школи”: що це таке та як вони працюватимуть

Для школярів, які проживають на прифронтових територіях, створять “табірні” або “бордингові” школи, до яких учнів підвозитимуть автобусами. За словами міністра освіти та науки України Оксена Лісового, такими локаціями стануть заклади з укриттям, які можуть забезпечити позмінне навчання дітей.

Про це посадовець розповів під час презентації “Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів”. Він зазначив, що кожен прифронтовий регіон повинен мати хоча б один заклад бордингового типу. Наразі мовиться про створення 5 “табірних шкіл”.

“Йдеться про виїзні очні сесії для дітей зі шкіл, у яких не можна організувати очне навчання. Дуже важливо знаходити регіони, де є безпечні місця. Це можуть бути санаторії, колишні відпочинкові табори для дітей, заклади профтехосвіти, коледжі, які можна перепрофілювати під це тимчасове рішення на період війни”, – сказав Лісовий.

На його думку, такі сесії можуть тривати від одного тижня і більше. В цей час діти житимуть і навчатимуться у “бордингових” школах.

Крім того, закладами освіти також можуть стати обʼєкти освітньої або рекреаційної інфраструктури, які зможуть розміщати школярів у гуртожитках або пансіонатах з харчуванням, навчанням і психологічною підтримкою.

Чтайте також:  У МОН розробили вимоги до випускників педагогічних вишів

Джерело.


Повернутись вверх