facebook

Це зробить із вас генія. Колишня стипендіатка Гарварду назвала навичку, яка допомагала їй досягати успіху ще зі школи

Це зробить із вас генія. Колишня стипендіатка Гарварду назвала навичку, яка допомагала їй досягати успіху ще зі школи

Колишня стипендіатка Гарвардського університету та директорка консалтингової компанії Талія Фокс розповіла, що навичка спостережливості допомагала їй ще зі школи досягати успіху. За її словами, саме це сприяло подоланню труднощів у навчанні, надало можливість стати винятковою слухачкою і звертати увагу на кожне слово.

Про це жінка розповіла в інтервʼю CNBC. Фокс запевняє, що саме спостережливість лежить в основі деяких із найбільш затребуваних нині навичок спілкування. Зокрема, здатності до адаптації, вирішення проблем, критичного мислення та ефективності. Директорка компанії запевняє, що регулярне тренування цієї навички може зробити людину більш усвідомленою та геніальною.

“Це буквально перетворить вас на генія. Більшість людей звертають увагу лише тоді, коли мають на те заздалегідь обдуману причину. Наприклад, якщо я розмовляю з вами, то для того, щоб я дійсно спостерігала за вами, я повинна відчувати, що я щось отримаю з цього. Багато людей просто спостерігають за тим, що, на їхню думку, може принести їм користь”, – розповідає Фокс.

Проте, за її словами, варто спостерігати зі щирою цікавістю, а не задля отримання користі від когось. Саме це, на думку випускниці Гарварду, відрізняє високоінтелектуальних людей від решти.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Згідно з дослідженнями, для розвитку цих навичок потрібно більше, ніж просто слухати. Людям необхідно удосконалювати зосередженість, увагу до деталей, позбавлятися від відволікаючих факторів та складати план подальших дій.

Джерело.


Повернутись вверх