facebook

Молодим ученим та докторам наук виплачуватимуть щорічні гранти

Молодим ученим та докторам наук виплачуватимуть щорічні гранти

Кабмін України ухвалив рішення про підтримку молодих учених у їхній науковій діяльності. Зокрема, буде відновлено конкурсні відбори та надання грантів для проведення досліджень.

Уряд ухвалив проєкт Указу Президента України «Про внесення змін до деяких Указів Президента України щодо щорічних грантів Президента України молодим ученим та докторам наук». Про це повідомляється на сайті МОН.

Пропонується відновити надання 77 щорічних грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених та 20 щорічних грантів Президента України для здійснення наукових досліджень докторами наук, запроваджених у 2003 та 2009 роках відповідними Указами Президента України. Відтепер буде відновлено: починаючи з 2025 року — конкурсні відбори, а з 2026 року — надання грантів Президента України для молодих учених та грантів Президента України докторам наук для проведення наукових досліджень за результатами таких конкурсів, — йдеться у повідомленні пресслужби.

Також відомо, що Національний фонд досліджень забезпечуватиме проведення конкурсів наукових проєктів на отримання грантів за правилами, встановленими його статутом, та їхню реалізацію за договорами. Нагадаємо, що раніше конкурси наукових проєктів проводилися Державним фондом фундаментальних досліджень.

Попередньо Всеосвіта інформувала — у Верховній Раді України зробили перший крок до проведення реформи у сфері фінансуванні вищої освіти: деталі змін можна дізнатися за цим покликання.

Чтайте також:  9 років школи - і в ПТУ: 11 класів скасовують, як тепер навчатимуться наші діти

Джерело.


Повернутись вверх