facebook

В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

В українських школах навчатимуть керувати грошима та вести бізнес.

Про це розповіли представники МОН під часконференції з фінансової грамотності FinLit Forum.

У 2025-2026 роках Міносвіти планує ввести у шкільну програму предмет “Підприємництво та фінансова грамотність”. Його опановуватимуть учні 8 та 9 класів. Школярів навчатимуть заощаджувати, керувати своїми боргами, взаємодіяти з банками та запускати бізнес.

Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення”, – заявив Пишний.

Генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний зазначив, що курс дисципліни “Підприємництво та фінансова грамотність” передбачає охоплення та вивчення таких тем, як взаємодія з банками, запуск бізнесу, робота з цінними паперами тощо.

“Фінансова грамотність – це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще донедавна цій темі не приділяли належної уваги в школах. З початком реформи “Нова українська школа” ситуація змінюється. Фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні вже з 1 класу. Діти змалечку в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, дізнаються, що їх можна збирати, тобто відкладати покупку на майбутнє”, – сказав Хворостяний.

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

Джерело.


Повернутись вверх