facebook

«Заклад освіти – не богадільня», – відомий освітянин ЗА введення штрафів за негідну поведінку дітей у школі

«Заклад освіти – не богадільня», – відомий освітянин ЗА введення штрафів за негідну поведінку дітей у школі

Допис екскерівника Українського центру оцінювання якості освіти облетів мережу.

Екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, відомий своїми гострими заявами щодо стану сучасної освіти, висловився щодо поведінки учнів у навчальних закладах.

У матеріалі на сайті Знайшов, Лікарчук висловлює впевненість, що діти ведуть себе так, як їх навчили (виховали) батьки. І розмірковує, чи вплинули б на процес нагрудні камери у вчителів.

Освітянин не впевнений:

Тому нічого нового у відеозаписах із нагрудної камери вчителя  вони (батьки) не побачать. Навіть, якщо захочуть побачити.

У чому я серйозно сумніваюся.

Не стільки відеокамери потрібні, а відповідальність батьків через систему солідних штрафів за негідну поведінку дитини в школі.

Також потрібно перестати тримати в закладі освіти тих учнів чи студентів, яким ця освіта не потрібна, які її не хочуть здобувати тяжкою працею, – зазначає відомий освітянин.

Під примусом освіта не здобувається, а заклад освіти  – не богадільня, в якій годують, розважають, пилюку з учнів струшують і соплі витирають…

Бо незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі.

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

До того йде… – завершив Лікарчук і подав на приклад штрафи, які діють у Казахстані за порушення законів щодо педагогів.

Згідно з наведеними даними, у випадку повторного порушення наслідком може стати й обмеження волі.

У коментарях до блогу висловлюються такі думки:

Петро

Які батьки, – такі й діти їхні… лише в прогресії.

Оксана

Я проти, щоб в 10 класи брали учнів з поганими оцінками

Наталія

Хватит только родителей винить. Что вы в в школах устроили? И как вы к детям относитесь. Вы их за людей не считаете, подход к ним не ищете, а только лекции читаете и кричите. А ещё одно забыла  – дополнительно зарабатываете репетиторством. Подойти к учителю спросить по уроку невозможно. Ответ один -слушай на уроке. По-этому какие вы, такие и дети выходят из школы, не получив знаний и уважения к себе

Світлана

Наразі школа не має жодних важелів впливу на ненормативну поведінку учнів і батьків. Я вважаю, що батьки мають нести фінансову відповідальність за виховання власних дітей.

Вікторія

Покоління НУШ, з яким програлися, не оцінювали, не готували до викликів часу буде найбільш непристосованим до реалій виживання і боротьби. В час жорстокий. Тому підвалини майбутнього закладені сумні.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Лариса

А іноді просто настільки не адекватно оцінюють вчителі дитину, що відбивають у неї бажання навчатися, а в батьків бажання мотивувати своїх дітей.

Олександр

НУШ – це гуманітарна діверсія проти України!

Юлія

Контроль – це круто, але не тільки дітей контролювати треба, вчителів теж. На жаль вчителів за велінням душі одиниці.

Джерело.


Повернутись вверх