facebook

Модернізацію вишів України зупинено: МОН ухвалило рішення і назвало причину

Модернізацію вишів України зупинено: МОН ухвалило рішення і назвало причину

Міністерство освіти та науки України призупиняє модернізацію університетів на час вступної кампанії. Йдеться про три проєкти розпоряджень, які стосуються обʼєднань закладів вищої освіти у Львові, Кривому Розі та Дніпрі.

Про це повідомили на офіційній сторінці Міносвіти у Facebook. Освітнє відомство розуміє, що виші та абітурієнти вже починають активно готуватися до вступу, тому не пропонуватиме на розгляд Кабінету міністрів зміни у мережі ЗВО, крім тих, які вже перебувають на погодженні.

“Призупиняємо процес модернізації мережі ЗВО на час вступної кампанії. 14 березня стартувала реєстрація на НМТ-2024, основна сесія якого відбудеться з 14 травня по 25 червня. Після цього розпочнеться активна фаза вступної кампанії. Але ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні у ЦОВВ”, – йдеться у повідомленні.

МОН додало, що впродовж наступних місяців продовжаться консультації з зацікавленими сторонами щодо розроблення ефективних стратегій розвитку мережі університетів.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх