facebook

Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

У міністерстві освіти і науки України визначили категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році, та їхню граничну кількість.

2019 року в Україні було запроваджено процедуру сертифікації вчителів початкових класів, 2023-го – учителів математики та української мови і літератури, які викладають на першому (адаптаційному) рівні базової освіти. А відтепер сертифікацію матиме змогу пройти ще одна категорія вчительства, – зазначають у МОНі.

З 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

У першому тестуванні фахових знань і вмінь педагогів цієї категорії братимуть участь 500 учителів. Окрім них, уже традиційно сертифікацію буде організовано для вчителів початкових класів (не більш ніж 1500 осіб), а також учителів математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової освіти (не більш ніж 1000 осіб кожної категорії).

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Реєстрація для участі в сертифікації відбудеться з 15 до 30 січня 2024 року у два етапи:

з 15 до 25 січня – у межах граничної кількості, визначеної для кожного регіону;
з 26 до 30 січня – у межах загальної граничної кількості, визначеної наказом для кожної категорії.

Джерело.


Повернутись вверх