facebook

Сертифікація вчителів 2024. Стало відомо дату проведення першого етапу: хто зможе взяти участь

Сертифікація вчителів 2024. Стало відомо дату проведення першого етапу: хто зможе взяти участь

Перший етап сертифікації педагогів відбудеться 9 березня. В ньому візьмуть участь вчителі початкових класів, математики, української мови та літератури. Аби потрапити на тестування, учасники незалежного оцінювання фахових знань та умінь мають предʼявити паспорт або інший документ посвідчення особи та лист-виклик.

Інформацію оприлюднив на офіційному сайті Український центр оцінювання якості освіти. В тексті повідомлення зазначено, що 27 лютого вищезгадані вчителі отримали листи в особистих кабінетах.

Учасникам сертифікації порадили завчасно роздрукувати отримані документи, адже без нього вони не зможуть потрапити на тестування. Місце проведення ЗНО для вчителів також вказане в листах. УЦОЯО попередило про необхідність не поширювати цю інформацію.

“Перший етап сертифікації вчителі початкових класів, математики та української мови і літератури проходитимуть 09 березня. Початок іспиту – об 11:00. Допуск учасників сертифікації до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50. Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та лист-виклик”, – зазначило УЦОЯО.

Зміст тестів визначений відповідними програмами. Розподіл завдань за розділами і схеми нарахування балів затверджено наказами центру оцінювання якості освіти.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Вчителям початкової школи, української мови та літератури протягом 180 хвилин потрібно буде виконати 90 завдань, педагогам математики – 75.

На сертифікацію зареєструвалось 1423 педагогів початкових класів, 506 математики, 592 української мови і літератури.

Також в ЗНО візьмуть участь 463 вчителі історії та громадянських дисциплін. Проте тестування для них пройде 14 вересня. Інформацію про місце та час вони отримають в своїх особистих кабінетах 30 серпня.

Джерело.


Повернутись вверх