facebook

Строгі правила: Що не можна робити у школах України під час навчання?

Що не можна робити у школах України під час навчання. Інструкція для учнів

Під час навчання у школах учні мають дотримуватися певних правил поведінки, які зазначені в інструкції з охорони праці та розроблені згідно з законом України. Проводити інструктаж для школярів 1-11 класів має вчитель не рідше двох разів протягом навчального року. Зокрема, документом встановлюються вимоги безпеки життєдіяльності на уроках та перервах у закладі освіти.

Згідно зі встановленими нормами, у школі не можна знущатися, залякувати та принижувати учасників освітнього процесу. Школярам потрібно слідкувати за своєю поведінкою та не вживати непристойні вирази та жести.

Крім цього, суворо заборонено приносити та використовувати на території закладу освіти зброю, вибухові, вогненебезпечні та токсичні речовини, газові балончики, а також спиртні напої. В Інструкції для учнів з правил поведінки у школі зазначено, що під час проведення занять не можна без дозволу педагогічного працівника йти з уроків.

Крім цього, під час уроку не можна шуміти, відволікатися самому і відволікати інших розмовами, іграми або тим, що не має стосунку до заняття. Адже через це школярі не зможуть отримати необхідні знання. Також заборонено палити на території закладу освіти.

В Інструкції зазначено, що на перервах школярам не можна бігати коридорами, сходами, біля віконних прорізів, скляних вітражів і в інших місцях, які не призначені для ігор. Окрім того, діти не повинні штовхатися, кидатися різними предметами і застосовувати фізичну силу один до одного, шуміти і заважати іншим відпочивати. Також учням не можна відкривати кватирки і виглядати з них.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Правила поведінки під час перерв контролюються черговим вчителем та класом.

Дотримуватися положень інструкції діти також мають і в їдальні. Зокрема, туди не можна приходити у верхньому одязі. Під час їжі школярі мають проявляти манери гарної поведінки. Першочергово потрібно вимити руки, їсти акуратно та не розкидати харчі. Також забороняється виносити їжу за межі їдальні. Учні не повинні голосно розмовляти, адже це може заважати іншим.

За недотримання правил поведінки до школярів можуть бути застосовані заходи виховного впливу, які зазначені у Статуті школи. У разі регулярних порушень визначених вимог учня можуть відрахувати з закладу освіти.

Джерело.


Повернутись вверх