facebook

Для вирішення завдань не треба вчити правила: репетиторка назвала три найлегші тести на НМТ з української мови

Для вирішення завдань не треба вчити правила: репетиторка назвала три найлегші тести на НМТ з української мови

Репетиторка з української мови та літератури Оксана Качура назвала три найлегші тести на Національному мультипредметному тесті. За її словами, для вирішення цих завдань не потрібно вивчати ніякі правила.

Лайфхаками підготовки до НМТ педагогиня поділилась у ТікТок. До списку завдань увійшли тести зі спільнокореневими словами, відокремленими обставинами та відсутністю закінчення.

Перший тест про спільнокореневі слова. Репетиторка запевняє, що у цих завданнях не треба знаходити ніякі корені, а треба подивитися на слово, яке є в завданні, і знайти схоже, або таке, яке походить від цього.

“Наприклад, слово “водійський” і воно походить від слова “водити”. До слова “сонний” – “спросонку”. Це коли ви прокинулися, походить від слова “сонний” і “сон“, – розповідає Качура.

Другий формат – не мають закінчення обидва слова в рядку. Експертка радить спробувати провідмінювати слова у завданні. Наприклад, чи змінюватимуться вони в родовому, знахідному або орудному відмінках. Якщо можуть – то ці слова мають закінчення. Якщо ні – не мають.

Педагогиня порадила запамʼятати школярам, що слова “ложе”, “віче”, “пальто” та вино” відмінюються.

Чтайте також:  За які порушення учасника НМТ позбавлять права стати студентом

Третий тип завдань – відокремленою обставиною можна замінити підрядне речення у рядку. За словами репетиторки, звучить це страшно, проте виконується дуже легко. Вона радить шукати в таких тестах речення, в якому підмет буде виконувати одразу дві дії: і до і після коми.

На прикладі завдання вчителька зазначила правильний варіант відповіді “В”.

“Тут немає підмета, але ми можемо його додумати. Наприклад, ви купуєте товар і ви ж вимагаєте чек. Чому тут можна замінити відпокремленою обставиною підрядне речення у рядку? Тому що відокремлена обставина – це дієприслівниковий зворот. Ми підрядну частинку будемо замінювати на дієприслівниковий зворот”, – розповіла Качура.

Джерело.


Повернутись вверх