facebook

Чи можуть відпускати дітей зі школи під час тривоги: пояснення від управління освіти

Чи можуть відпускати дітей зі школи під час тривоги: пояснення від управління освіти

Дирекція навчальних закладів не має права відпускати дітей під час повітряної тривоги. Втім може приймати індивідуальні рішення на власний розсуд, залежно від конкретної ситуації

Про це у коментарі для “Еспресо.Захід” розповіла завідувач сектору розвитку загальної середньої освіти Львівської міської ради Ольга Браницька.

У різних львівських школах діє різний алгоритм дій під час тривоги, зокрема тоді, коли навчальний процес за графіком уже закінчився. В одних закладах минулого тижня під час тривалої тривоги педагоги відпускали дітей, а в інших школярі були змушені сидіти в укриттях, поки не минула небезпека. Обурені батьки мало не штурмували навчальні заклади, вимагаючи від дирекції випустити дітей з укриттів.

Адміністрація тих шкіл, де дітей не випускали під час тривоги навіть по завершенню навчального процесу, діяла згідно  з посадовими інструкціями, наголосили у Львівській міській раді.

 

У пункті 15-16 “Порядку заповнення та перебування в спорудах фонду захисних споруд цивільного захисту” (витяг із вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджений наказом МВС від 09.07.2018 № 579) визначають, що вихід із захисної споруди дозволений, тільки якщо надійшла інформація про відсутність небезпеки (після уточнення ситуації в районі споруди), а також у випадках вимушеної евакуації“, – відповіли на запит “Еспресо.Захід” у Львівській міськраді.

Чтайте також:  Купа "мертвих душ". Нова очільниця НАУ розповіла про проблеми університету та анонсувала грандіозні зміни

Окрім того, дали пораду: якщо повітряна тривога затягується в час, коли освітній процес завершено, то батьки школярів можуть спускатися в укриття і перебувати там разом зі своєю дитиною до відбою.

Однак, за словами Ольги Браницької, у школах трапляються індивідуальні ситуації, коли керівник навчального закладу може вирішувати на власний розсуд, як діяти в окремих випадках.

Це пов’язано з тим, що є діти, які мають свої індивідуальні потреби: зокрема непереносимість перебування в укритті впродовж тривалого періоду. Тому в разі виникнення таких моментів, доводиться йти на зміну встановлених правил задля збереження здоров’я дітей. Ми розуміємо, що немає єдиного і правильного алгоритму дій“, – наголосила Браницька.

В управлінні пояснили, що директори в той момент, коли відпускають дітей, несуть відповідальність за життя і здоров’я дитини.

Є різні тривоги, і різна їхня тривалість. Якби були такі довготривалі тривоги, що могли б затягнутися до ночі, то ми вже приймали б рішення залежно від ситуації“, – пояснила чиновниця.

Джерело.


Повернутись вверх