facebook

НМТ-2024: що робити, якщо почнеться повітряна тривога або виникнуть технічні проблеми

НМТ-2024: що робити, якщо почнеться повітряна тривога або виникнуть технічні проблеми

Керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, що у разі повітряної тривоги під час складання Національного мультипредметного тесту у 2024 році випускники зможуть взяти участь у додатковій сесії. У випадку виникнення будь-яких проблем варто звертатися до інструкторів, додала вона.

Про це Вакуленко розповіла в інтервʼю Школі KEVIN. За її словами, у попередніх НМТ у додатковій сесії прецедентів не проходження оцінювання з причини організаційних питань не було.

“Минулого року ми не мали жодного такого випадку, який би не давав змогу проходити оцінювання і в основну і додаткову сесію учасникам. Якщо такі ситуації будуть цьогоріч, в учасника є можливість пройти оцінювання в основну сесію. Якщо під час основної сесії відбуваються якісь події, це може бути не тільки повітряна тривога, але і вимкнення електроенергії, проблеми з технікою, то це додаткова сесія”, – зазначила керівниця УЦОЯО.

Вона підкреслила, що у разі виникнення технічних проблем потрібно спочатку звернутись до інструкторів. Якщо проблема не буде вирішена, то випускники в тимчасовому екзаменаційному центрі мають написати апеляційну заяву, де вказати, що вони не мали змоги пройти оцінювання через технічні проблеми.

Чтайте також:  За які порушення учасника НМТ позбавлять права стати студентом

Якщо причини будуть підтверджені, УЦОЯО надасть можливість пройти НМТ у додатковій сесії, як і тим учасникам, які не пройшли тестування через повітряні тривоги або відсутність електроенергії тощо.

Джерело.


Повернутись вверх