facebook

Як зареєструватися для участі в НМТ-2024: покрокова інструкція

Як зареєструватися для участі в НМТ-2024: покрокова інструкція

Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, як випускники зможуть зареєструватися на проходження Національного мультипредметного тесту у 2024 році. Вона зазначила, що створити особистий кабінет можна буде в березні і до початку квітня. Детальні дати буде відомо тоді, коли буде затверджено календарний план проведення тестування.

Про це керівниця УЦОЯО розповіла в інтервʼю Школі KEVIN. Вона зазначила, що реєстрація буде відбуватися повністю в онлайн-режимі.

“Потрібно буде завантажити певні свої документи, а також внести інформацію про себе і обрати ті предмети, які вас цікавлять, або подати додаткову інформацію про себе, яка важлива для участі в оцінюванні, зокрема, інформація, що стосується особливих освітніх потреб тощо. Ми неодноразово нагадаємо ще про те, як реєструватися в тестуванні, матимемо на сайті детальну інформацію про кожний крок реєстрації”– сказала Вакуленко.

Вона наголосила на тому, щоб випускники, які перебувають за кордоном і планують там проходити НМТ, не зволікали з реєстрацією, адже кількість місць буде обмеженою, тож може скластись так, що не всі зможуть пройти оцінювання.

Також директорка УЦОЯО зазначила, що кожен учасник отримає дату та адресу закладу, в якому проходитиме тестування у своєму особистому кабінеті, який буде створений під час реєстрації. Це буде не пізніше ніж за два тижні до проходження тестування, відповідно до порядку, але конкретна дата може змінюватися.

Чтайте також:  За які порушення учасника НМТ позбавлять права стати студентом

НМТ-2024, як і торік, відбуватиметься у дві сесії – основна та додаткова. Основна розпочнеться в травні, додаткова буде в липні. У додатковій братимуть участь ті учасники, які не змогли з поважних причин пройти тестування під час основної сесії.

Джерело.


Повернутись вверх