facebook

НМТ-2024: українські випускники зможуть змінити предмет на вибір, але буде дедлайн

НМТ-2024: українські випускники зможуть змінити предмет на вибір, але буде дедлайн

Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, що українські випускники під час складання Національного мультипредметного тесту матимуть право змінити предмет на вибір. За її словами, школярі зможуть це зробити до завершення реєстрації на тестування.

Про це Вакуленко розповіла в інтервʼю Школі KEVIN. Вона зазначила, що в інших випадках будь-яка інформація не буде змінена в кабінеті.

“Ви зможете змінити четвертий предмет, а також інші дані про себе. Зокрема, уточнити якусь інформацію, якщо вона була неправильно подана лише в період реєстрації. Тобто, якщо ви подали вже заявку, але потім змінили інформацію про себе у межах періоду реєстрації, це можна. Якщо ви подали заявку до реєстрації, її аккуратно заповнили, отримали сертифікат, чекаєте на тестування і уже після реєстрації, до прикладу, в травні вирішили, що вам не підходить четвертий предмет, то ні, звичайно, такого не буде і ви проходитиме той предмет, який зареєстрували на початку”, – пояснила Вакуленко.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх