facebook

Перерва 20 хвилин, вищий пороговий бал і довідкові матеріали: які зміни чекають школярів при складанні НМТ у 2024 році

Перерва 20 хвилин, вищий пороговий бал і довідкові матеріали: які зміни чекають школярів при складанні НМТ у 2024 році

Директорка українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, які зміни чекатимуть на випускників у 2024 році на Національному мультипредметному тесті. Зокрема, іспит складатиметься з двох підблоків, які триватимуть дві години кожний, з перервою між ними у 20 хвилин.

Також на випускників чекатиме відеоспостереження під час складання НМТ. Про це Вакуленко розповіла в інтервʼю Школі KEVIN. Вона зазначила, що у разі виявлення списування результати проходження іспиту будуть анульовані.

“Буде вестися спостереження. Ми сподіваємося, що організатори на місцях зможуть забезпечити камерами абсолютно всі тимчасові екзаменаційні центри і що їх буде по декілька в аудиторії. І ми плануємо, що впродовж проходження оцінювання за кожною аудиторією вестиметься спостереження. І я не раджу учасникам намагатися списати, ми мали минулого року багато вилучень, через те що у якийсь спосіб зʼясували списування”, – сказала керівниця УЦОЯО.

Вона підкреслила, що крім додавання четвертого предмета, у 2024 році дещо підвищується пороговий бал. За її словами, якщо торік потрібно було набрати щонайменше 10% від максимальної кількості тестових балів, аби отримати результат 100 за шкалою 100-200. То цього року для того, щоб мати змогу вступати до ЗВО мова йде вже про 15%.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

“Якщо ви проходили якісь тести і бачили що з окремих предметів дуже невпевнено себе почуваєтесь, звичайно потрібно приділити увагу цим предметам і мати гарантію того, що ви цей поріг подолаєте”, – порадила Вакуленко.

Випускники матимуть змогу обрати черговість предметів у межах підблоків. Зокрема, у першій частині, яка складатиметься з української мови та математики та другій – з історії України та предмету на вибір. Проте змінювати черговість в межах двох категорій не можна буде. Вакуленко зазначила, що не можна буде пройти спочатку історію України, а потім обрати українську мову.

Вона додала, що школярі на тестуванні матимуть довідкові матеріали з математики, фізики та хімії, які будуть міститись у спеціальній вкладці програмного комплексу. Тож у разі необхідності можна буде перевірити свої знання формул під час складання НМТ.

Джерело.


Повернутись вверх