facebook

5 тестів НМТ з української мови, за які дають найбільше балів

5 тестів НМТ з української мови, за які дають найбільше балів

Репетиторка з української мови та літератури Оксана Качура розповіла, за які завдання з Національного мультипредметного тесту дають найбільшу кількість балів. За її словами, формат трьох задач з пʼяти завжди повторюється, тож педагогиня радить звернути на них особливу увагу.

Лайфхаками підготовки до НМТ експертка з української мови та літератури поділилась в ТікТок. Вона зазначила, що такий формат завдань буде обовʼязково на тестуванні у 2024 році.

Перше завдання перевіряє знання щодо частин мови. Чи може школяр відрізнити прийменник від прислівника або іменник від займенника.

Далі йдуть тести на фразеологізми.

“Але в нас немає якогось переліку фразеологізмів, які можна вивчити. Такий список можна знайти, але це найімовірніше будуть ті слова, які вже траплялись на НМТ”, – ділиться Качура.

Щоб розширити словниковий запас фахівчиня радить проходити завдання минулих років.

Ще один формат – це складні речення.

Два інших завдання, за словами педагогині, можуть бути відокремленими членами речення, однорідними, або перероблені формати тестів з минулих років на визначення підрядної частини складнопідрядного речення.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх