facebook

Вперше за пʼять років: для частини випускників повернуть іспити з ДПА

Вперше за пʼять років: для частини випускників повернуть іспити з ДПА

В Україні у 2025-му, уперше за пʼять років, деякі випускники знову складатимуть іспити з державної підсумкової атестації. Йдеться про учнів четвертих та девʼятих класів.

Про це розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Там зауважили, що Український центр оцінювання якості освіти планує розробляти матеріали ДПА для учнів дев’ятих класів з пʼяти предметів. У список предметів увійдуть:

  • математика;
  • українська мова;
  • історія України;
  • іноземна мова
  • природничі дисципліни.

До тестових завдань додадуть усну частину. Зокрема, йдеться про історію України та громадянську освіту, галузі, де важливо говорити та висловлюватися розлого.

Також 2025 року почнуть проводити державну підсумкову атестацію для учнів четвертих класів. ДПА передбачатиме як тестову, так і усну частину.

“Це буде невеличка вибірка у дві тисячі учнів. Ті заклади освіти, які з нами погодяться працювати, проведуть оцінювання з математики та української мови, яке ми їм запропонуємо. Потім ми будемо аналізувати, наскільки наші інструменти – тести, запитання – адекватні для вибірки, наскільки вчителям комфортно їх у класі опрацьовувати, наскільки це багато часу займає”, – додали там.

У Центрі вважають, що такі проміжні оцінювання заплановані згідно зі Стратегією освітніх оцінювань до 2030 року, розробленої у 2016 році.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Джерело.


Повернутись вверх