facebook

Артур Пройдаков назвав оптимальну тривалість уроку в школі та запропонував перевести 10- та 11-класників на пари

Артур Пройдаков назвав оптимальну тривалість уроку в школі та запропонував перевести 10- та 11-класників на пари

Український вчитель, який потрапив до топ-10 кращих світу, Артур Пройдаков розповів, що оптимальний час для проведення уроків учням середньої школи – 45 хвилин. За його словами, цього часу буде достатньо, аби діти не втомлювались. А от у 10-х та 11-х класах, на його думку, краще проводити пари тривалістю півтори години.

Про це вчитель української мови та літератури розповів в інтервʼю Євгену Проніну. Він вважає, що досвід проведення обʼєднаних уроків допоможе учням бути більш сконцентрованими і виконати всі необхідні завдання.

“Якщо ми говоримо про 10-й 11-й клас, я би пробував тут навчатися парами. Отак по півтори години, потім більш тривала перерва. Я знаю, що деякі приватні школи практикують таке. Дозволяють провести два уроки по 45 хвилин, як одну пару. Це дозволяє учням та ученицям більш сконцентрованими бути і до кінця виконати той обсяг роботи, який вони запланували”, – сказав Пройдаков.

Вчитель додав, що такі уроки будуть потребувати іншої підготовки від педагогів, адже потрібно буде продумувати запас інформації і поєднувати теорію з практикою. За його словами, це більший арсенал, який можна використати на уроці, адже учні можуть встигнути за півтори години попрацювати у парах та індивідуально. У випадку, коли урок триває 45 хвилин, то часу на різноманітні активності буде замало.

Чтайте також:  Вчитель жорстко провів виховну бесіду, а батьки обурюються та вимагають поставити скрізь камери спостережень.

Пройдаков зазначив, що в майбутній реформі, яка чекає профільну старшу школу, можна пробувати переходити на пари. На його думку це буде краще, адже дає більше часу на уроках з точних наук, так само, як і можливості дочитати твір або обговорити його на гуманітарних предметах.

Джерело.


Повернутись вверх