facebook

Скільки шкіл та дитячих садків в Україні робили ремонт і готувалися до зими на кошти батьків і спонсорів: цифри вражають

Скільки шкіл та дитячих садків в Україні робили ремонт і готувалися до зими на кошти батьків і спонсорів: цифри вражають

Майже половина шкіл України, третина садків та закладів позашкільної освіти залучали кошти батьків та спонсорів на фінансування підготовки закладів до навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. Про це повідомляється в дослідженні Державної служби якості освіти.

В опитуванні взяли участь майже 15 тисяч педагогічних працівників з 82 територіальних громад. Як зазначено в звіті ДСЯО, фінансування повʼязане з підготовкою закладів до надання освітніх послуг у 90% здійснювалось переважно за рахунок коштів місцевих бюджетів.

“Майже половина ЗЗСО і третина відвіданих ЗДО, ЗПО залучали кошти батьківські, спонсорської допомоги або меценатів (38%), 4% закладів освіти – кошти Державного бюджету. Серед загального обсягу коштів спонсорської допомоги 12% відвіданих закладів освіти залучали батьківські кошти”, – йдеться у тексті документу.

У дослідженні також зазначено, що бюджет коштів, спрямований на проведення ремонтних робіт, необхідних закупівель та іншого, був втричі більший у порівнянні з нинішнім навчальним 2023/2024 роком.

Найменші суми коштів у поточному навчальному році виділені у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернігівській, Рівненській, Тернопільській, Кіровоградській, Херсонській областях. Проведені заходи дали можливість засновникам створити безпечні умови для навчання учнів, зокрема провести ремонт укриттів та підготувати заклади освіти до осінньо-зимового сезону, зазначається у документі.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Джерело.


Повернутись вверх