facebook

МОН: учні мають перебувати в укриттях до завершення тривоги

МОН: учні мають перебувати в укриттях до завершення тривоги

Школярі мають перебувати в укритті до закінчення тривоги, незважаючи на прохання батьків

Під час оголошення повітряної тривоги школярі мають спуститися в укриття і перебувати там до закінчення тривоги, незважаючи на намагання батьків забрати дитину додому.

Про це у коментарі проєкту Dovidka.info сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

За його словами, відповідальність за безпеку дітей під час їхнього перебування у школі несе адміністрація закладу освіти.

«Якщо ми говоримо про тривогу, що почалася під час навчального процесу і діти перебувають у цей час у школі, то однозначно за всіма рекомендаціями і алгоритмами діти повинні спуститися в укриття і перебувати там до закінчення тривоги. І в цьому випадку Міністерство освіти і науки не рекомендує, щоб керівники закладів освіти відпускали дітей під час повітряної тривоги з укриття», – наголосив Сташків.

Він також зауважив, що якщо у цей час батьки прийшли забрати свою дитину зі школи, то вони можуть разом з дитиною перебувати в укритті до закінчення тривоги.

«Це однозначна рекомендація і остаточне рішення ухвалює керівник закладу освіти, оскільки на ньому лежить відповідальність за здоров’я, життя та безпеку всіх учасників освітнього процесу», – підкреслив заступник міністра освіти і науки.

Чтайте також:  "В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?

Чи всі батьки й учні вашої школи дотримуються правил під час повітряної тривоги?

Джерело.


Повернутись вверх