facebook

Лісовий пояснив, чому заочна та вечірня форми навчання в Україні не мають сенсу

Лісовий пояснив, чому заочна та вечірня форми навчання в Україні не мають сенсу

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий сказав, що зберігати заочну та вечірню форми навчання немає сенсу. За його словами, кращою альтернативою буде дистанційна форма, яку передбачає відповідний запропонований законопроєкт.

Про це очільник освітнього відомства розповів УП. Життя. Він підкреслив, що МОН буде і надалі пропонувати змінити освітню траєкторію, яка допомагатиме студентам формувати власний графік та навчатися у зручний час.

“Міністерство освіти і науки запропонувало це рішення законодавцю, тобто Верховній Раді. Але законодавець цю норму виключив. Ми пропонували й будемо пропонувати її надалі. Чи буде законодавець підтримувати нас, чи ні – це вже питання до законодавця”, – розповів керівник освітнього відомства.

Він підкреслив, що не знає, чи будуть скасовані заочна та вечірня форми у 2024 році, адже це залежатиме від рішення Верховної Ради.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт №1017. В документі пропонувалось провести набір на заочну та вечірню форми в останній раз у 2023 році. Натомість передбачити розширення можливостей студентів у формуванні індивідуального плану навчання та автономність вишів у реалізації освітніх програм.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Джерело.


Повернутись вверх