facebook

Нові стипендії: життя українських студентів може покращитись у 2024 році

Нові стипендії: життя українських студентів може покращитись у 2024 році

У Міносвіти розглядають можливість підвищення стипендій

Життя українських студентів може покращитись у 2024 році, оскільки в уряді розглядають можливість підвищення стипендій. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі facebook заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Наступного року українським студентам можуть підвищити розмір академічних стипендій. У бюджеті передбачили кошти на перерахунок цих виплат.

За словами голови Міністерства освіти, у бюджеті на 2024 рік фінансування стипендій збільшують на понад 500 мільйонів гривень.

“Водночас у бюджеті 2024 збільшуємо фінансування на стипендії на понад 500 мільйонів гривень. Зросла сума і на розвиток наукової діяльності в університетах — на цю мету заклали 801 мільйон. Ще 500 мільйонів піде на створення 100 сучасних майстерень для профтехів”, – поділився Оксен Лісовий.

Раніше президент Володимир Зеленський також говорив, що в уряді опрацьовують можливість підвищення стипендій для студентів.

Варто нагадати, що академічна стипендія надається студентам, які успішно складають сесію. Виплати призначаються на півроку та поділяються на звичайні та підвищені.

 

Чтайте також:  Для студентів все радикально зміниться: Рада ухвалила новий закон – доведеться змиритися

Джерело.


Повернутись вверх