facebook

Штраф за «червону зону»: поліція складає протоколи на школи та садочки

У Тернополі почали штрафувати вчителів за недотримання режиму «червоної зони».

17 тисяч гривень – саме стільки мусять заплатити три директори шкіл та три завідувача дитячих садочків за роботу навчальних закладів у «червоній зоні».

Про це повідомив мер міста Тернопіль Сергій Надал на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами, протоколи на школи та садочки поліція Тернополя складає вперше за всю історію незалежної України.

Невже замість того, щоб ловити справжніх злочинців, ваше завдання заблокувати роботу шкіл і садочків Тернополя? Хіба не в цих садочках доглядають Ваших дітей? Хіба не в цих школах їх навчають, поки ви виписуєте штрафи за “червону зону”? Я не хочу називати це відкритим наступом правоохоронців на освіту Тернополя, – написав мер.

Він повідомив, що є постанова Конституційного суду про те, що Кабмін і створені ним будь-які комісії не мають права встановлювати карантинні обмеження, які обмежують конституційні права і свободи людини та громадянина. Крім того, є рішення Тернопільського виконкому про невизнання урядового посилення карантину. Воно повністю відповідає чинному законодавству.

Тернопіль має продовжувати працювати. Транспорт – їздити. Школи і садочки – виховувати дітей за умов дотримання протиепідемологічних заходів. Сьогодні правоохоронці прийшли до шкіл і садочків щоб їх закривати. Це – за межами здорового глузду і людської моралі.

І додав, що Уряд лише вводить обмеження та заборони, замість того, щоб допомогу містам та областям з “ковідного фонду”.  Загалом, у місті 43 школи і зачинилася лише одна, де на ковід захворіло 4 вчителів. У Тернополі вже готують судовий позов до уряду стосовно незаконності та обмежень.

Чтайте також:  Фізики, хіміки, математики: хто викладатиме в старшій школі України після реформи

Джерело.


Повернутись вверх