facebook

Законопроєкт: застосовування дистанційної форми навчання не більше одного навчального року поспіль

На сайті Верховної Ради опублікували текст законопроекту № 4056 «Про внесення змін до Закону України “Про повну загальну середню освіту” щодо механізму дистанційної форми навчання у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти». Авторами є група народних депутатів із різних фракцій та груп, серед яких: Сергій Лабазюк, Віктор Бондар, Ігор Гузь, Антон Поляков та інші. Проект покликаний врегулювати дистанційну освіту.

Новації

Передбачається, що у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти, педагогічною радою закладу освіти відповідно до освітньої програми може тимчасово, не більше одного навчального року поспіль, застосовуватися дистанційна форма навчання.

Дистанційна форма навчання під час обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти – особлива організація освітнього процесу поза межами освітнього закладу та в умовах віддаленості учасників, на базі інформаційно-комунікаційних (цифрових) технологій для учнів, які навчаються у закладах загальної середньої освіти, в незалежності від форми здобуття освіти, відповідно до особливостей, встановлених освітньою програмою закладу освіти.

Дистанційна форма навчання може тимчасово застосовуватися під час введення режиму надзвичайної ситуації відповідно до Кодексу цивільного захисту України, надзвичайного стану відповідно до Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану» або карантину відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб, інших надзвичайних ситуацій».

Чтайте також:  Предметів стане менше, репетиторів – теж. Стало відомо нові подробиці реформи старшої школи в Україні

Дистанційна форма навчання проводиться шляхом взаємодії між суб’єктами дистанційного навчання (учнями, педагогічними працівниками), під час якої учасники одночасно спілкуються за допомогою засобів аудіо-, відеоконференції та (або) можуть використовувати спеціальні електронні освітні ресурси (платформи, програмне забезпечення) для організації дистанційного навчального процесу та контролю за його дотриманням та виконанням через мережу Інтернет.

Перелік та порядок використання спеціальних ресурсів та засобів у рамках дистанційної форми навчання під час обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти, а також можливе відхилення від них, визначається центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх