facebook

Сергій Бабак: Після підвищення окладів для освітян можна буде говорити про зменшення надбавок

Сергій Бабак: Після підвищення окладів для освітян можна буде говорити про зменшення надбавок

Після підвищення окладів для освітян можна буде говорити про зменшення надбавок чи перенесення їх в оклад. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова комітету ВР з питань освіти і науки Сергій Бабак.

“Найнижчий посадовий оклад педагогічного працівника у школі дорівнює десятому, здається, тарифному розряду. Це, все ж таки, мінімальна заробітна плата у розмірі 5 тис. грн. Так, вони всі отримують надбавки, бо ми, коли Кабінет міністрів не хоче підвищувати заробітні плати, маючи свої обмеження Міністерства фінансів – депутати вимушені у закон вписувати надбавки. Які будуть гарантовані і так само будуть виплачуватися. Тому всім виплачуються за престижність від 10 до 30%, за класне керівництво, за перевірку зошитів, і так далі. І оці всі надбавки – вони у купі іноді складають більш, ніж сам оклад для деяких категорій працівників”, – сказав Бабак.

За його словами, однією з пропозицій Міністерства освіти було прибрати надбавку за престижність.

“І замінити її коефіцієнтом підвищенням зарплати всім на 20% плюс. Тобто, в принципі, для більшості педагогічних працівників зарплата збільшиться, але для тих, які отримували надбавку у 30% – вона, вочевидь, зменшиться на 10%. І ми комітетом виступили категорично проти такої норми і вона прийнята не буде, принаймні, законодавчо ми цього прибирати не будемо. Спочатку підвищення окладів, потім можна говорити про те, щоби якісь надбавки зафіксувати, або зменшити, або перенести їх самі по собі в оклад”, – додав голова комітету.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх