facebook

Без питних фонтанчиків та в захисних щитках: як організоване навчання у різних країнах світу

В Японії діти відвідують школу через день та навчаються у захисних щитках.

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у навчання дітей. У школах різних країн світу освітній процес організовано по-різному, але загалом усі вживають необхідних заходів, аби убезпечити й учнів, й вчителів. Наприклад, в одній зі шкіл США школярам заборонили користуватися особистими шафами, питними фонтанчиками. А навчання відбуватиметься за “гібридною” моделлю.

Дезінфекційні засоби для рук є у кожному класі. Ми також подбали про те, щоб столи були майже на відстані 2 метрів один від одного та від вчителя. На підлозі та стінах написи з нагадуванням носити маски й мити руки, — розповіла сайту “Голос Америки” Шарі Камгі, голова шкільного округу.

Школа Baldwin High School, місто Болдвін, Нью-Йорк

Дотримання соціальної дистанції — ще одне обов’язкове правило для учнів. Тому в школі заборонили користування особистими шафами для зберігання речей, тому що діти раніше скупчувались біля них. Тепер зошити та інші речі всі будуть носити з собою.

Ми відключили всі питні фонтанчики натомість поставили наповнювачі, щоб учні могли набирати воду у власні пляшки в разі потреби. Учні молодших класів матимуть змогу навчатися 5 разів на тиждень у школі або лише дистанційно. Учні старших класів здобуватимуть освіту за”гібридною” моделлю: 2-3 дні в класі, решту в режимі онлайн, — доповіла пані Камгі.

Старшокласники та батьки кажуть, що такий варіант їх влаштовує, а освітяни штату переконані, що фізична присутність їхніх дітей на уроці важлива.

В інших школах у різних країнах світу також відповідально підійшли до запровадження безпечних заходів. Ще в перший день навчання У Боснії та Герцеговині уроки в школах проводились на безпечній дистанції, а діти перебували в масках.

А ось і зовсім незвичне заняття відбулось в Індії. Вчителі та діти на безпечній дистанції під час уроку на відкритому повітрі на мальовничій гірській станції Даудхпатрі в районі Будгам у центральному Кашмірі.

В Японії навчальний рік, традиційно закінчується в кінці березня, але його перервали через пандемію коронавірусу. З початком нового навчального року у квітні школи знову відкрились, але із жорсткими правилами епідеміологічної безпеки. Діти раніше йдуть додому і відвідують школу через день. Носіння масок і дотримання дистанції обов’язково для всіх. Щоранку батьки здають класному керівнику звіт про температуру дитини.

Деякі учні сидять на заняттях у захисних щитках. У таких же засобах захисту перебувають і самі вчителі.

Джерело.


Повернутись вверх