facebook

Вчителів було б правильно тестувати на COVID-19 за державний кошт, – освітній омбудсмен

В Україні 440 тисяч вчителів – хто платитиме за тест на коронавірус?

Директори шкіл й досі не знають, за чий кошт робити тест на COVID-19, якщо у вчителя або учня підозра на коронавірус. Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі «Сніданку з 1+1».

Я спілкувався з шістьма директорами шкіл з усіх куточків України, і всі в один голос кажуть, що незрозуміло, як діяти в разі виявлення в когось з учасників освітнього процесу підозри на коронавірус та за чий кошт робити тест. Найдешевший тест коштує 600 гривень. А вчитель – це людина, яка знаходиться у зоні підвищеного ризику. І через контакти, і через вік, – запевнив освітній омбудсмен.

Саме тому, на його думку, вчителів було б правильно тестувати на COVID-19 за державний кошт:

Я на цьому наполягав і думаю, що це треба робити. Я не розумію, чому зараз освіта залишилася у сенсі фінансування кинутою напризволяще.

За словами освітнього омбудсмена, наразі дуже багато питань виникає з організацією навчального процесу.

Все те, що ми готували до нового навчального року: принцип бульбашки, різні входи до школи, дезінфекція, миття рук, просвітницька робота щодо безпеки здоров’я – воно триває. Але найболючіше запитання – це гроші. Звичайно, місцеві бюджети зараз багато чого фінансують, але вони не безмежні і не можуть взяти на себе всі витрати, – зазначив Сергій Горбачов.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх