facebook

Яка мінімальна і максимальна кількість учнів має бути в класі НУШ. Роз’яснення юриста

Яка мінімальна і максимальна кількість учнів має бути в класі НУШ. Роз’яснення юриста

Нова українська школа опублікувала юридичні роз’яснення на популярні питання, що приходять на пошту редакції. Однією з тем стала наповнюваність класів.

Про це стало відомо з офіційного сайту НУШ. Юрист пояснив, скільки має бути учнів, аби клас працював, та яка кількість дітей вважатиметься максимальною.

Наповнюваність класу в державному, комунальному закладі освіти не може бути менше за 5 осіб. Це регулюється частиною другою статті 12 Закону України “Про повну загальну середню освіту“.

Якщо ж кількість здобувачів освіти не дозволяє сформувати клас, школярі можуть продовжити навчання в цьому закладі за однією з його інших форм, окрім очної. Або ж перейти в інший заклад, що забезпечить територіальну доступність.

У разі якщо кількість школярів у класі зменшиться, це не можна вважати підставою для розформування колективу до закінчення навчального року.

Що стосується максимальної наповнюваності класу: під час воєнного стану кількість дітей у класі фактично не обмежується, крім денної та вечірньої форм навчання. Наприклад, цілком можливо, щоб 30 учнів у класі навчалися за очною (денною) або ж вечірньою формою, в той час як ще десятеро значитимуться у цьому ж колективі, однак здобуватимуть освіту за допомогою іншої форми. Однак якщо одночасно 40 учнів навчатимуться на денній чи вечірній формі, то це буде порушенням вказаної вище норми закону.

Чтайте також:  “Ми виховуємо, формуємо, навчаємо освіченого українця”: як учителі 5–6-х класів розуміють реформу НУШ і чого бракує для її впровадження

Джерело.


Повернутись вверх