facebook

Повітряна тривога під час уроків: батькам та дітям дали важливу інструкцію

Повітряна тривога під час уроків: батькам та дітям дали важливу інструкцію
У МОЗ дали поради, як підготувати дитину в школі до повітряних тривог
З вересня більшість дітей повернулися за шкільні парти, але в країні продовжується повномасштабна російська військова агресія. У МОЗ дали батькам поради, як підготувати школярів до того, що, ймовірно, буде повітряна тривога під час навчального процесу. Інформація опублікована на сайті МОЗ.

Заклади освіти мають бути оснащені бомбосховищем, якщо школа працює в автономному режимі. Вчителі мають чіткі інструкції на випадок повітряної тривоги.

Багато дітей вже знають, що робити при включенні сигналу повітряної тривоги. Але є, наприклад, першокласники, які повернулися нещодавно з-за кордону та почали ходити до школи чи навчалися дистанційно, а зараз відвідують навчальний заклад.

Тому в МОЗ дали поради, як підготувати школярів до повітряних тривог під час уроків:

  • Обов’язково дізнайтесь все про укриття та правила безпеки у вашій школі. Обговоріть з дитиною, що вона має робити у школі у разі оголошення повітряної тривоги. Скажіть, що вчителі знають, що потрібно робити та подбають про дітей у такій ситуації. Дітям варто слухатися вчителя і робити те, що він говорить.
  • Поясніть, що процес освіти триває і під час повітряної тривоги. Скажіть, що в такий час дитина не може просто піти додому, а вийти з укриття може бути небезпечною для життя.
  • Якщо дитина самостійно ходить до школи, потрібно показати їй за маршрутом проходження укриття. Це на випадок, якщо повітряна тривога запрацює у той момент, коли дитина йде до школи чи додому.
  • Поясніть дитині правила поведінки з вибухонебезпечними предметами.
  • Дайте адміністрації школи свої контакти, а також тих, хто може його ще забрати зі школи. Також варто вчителям та адміністрації школи знати, якщо у дитини є якісь проблеми зі здоров’ям, про особливі потреби тощо.
  • Бажано, щоб дитина знала мобільний номер батьків, свою групу крові, про свої хронічні хвороби тощо.
  • Батькам радять приєднатися до чату школи та класу, щоб бути в курсі новин.
Чтайте також:  Чи замінять професійні ліцеї у старшій школі навчання у профтехучилищах

На випадок повітряної тривоги в дітей віком має бути тривожний рюкзак. У нього варто класти пляшку з водою, їжу – печиво, горіхи, сухофрукти, серветки, антисептик, ліки, записку з особистою інформацією – ПІБ дитини, контакти батьків, близьких родичів.

Джерело.


Повернутись вверх