facebook

Зубрити правила не треба: учасник НМТ, який набрав 600 балів, поділився хитрим лайфхаком

Зубрити правила не треба: учасник НМТ, який набрав 600 балів, поділився хитрим лайфхаком

Нікіта Арський, випускник українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка отримав найвищі 600 балів на іспиті з Національного мультипридметного тесту (НМТ). Такого результату йому вдалося досягти завдяки власному методу – не зубрити правила, а використовувати їх у повсякденні.

Хлопець розповідає для Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), що найефективніша методика, яка йому допомогла підготуватись до тестування – це виконування завдань Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та НМТ минулих років. Зокрема, він радить майбутнім випускникам читати текст завдань до кінця.

“Якщо в тестовому завданні ви знайшли варіант, який, на вашу думку, є правильним, переглядайте всі інші також, щоб пересвідчитися, що вони точно не підходять”, – ділиться колишній школяр.

Використання правил з української мови у повсякденному житті допомагає скоріше їх запамʼятати. Наприклад, Нікіта радить перечитувати їх напередодні тестування.

“Якщо якесь правило у вас завжди забувається, спробуйте незадовго до іспиту (наприклад, перед виходом з дому) його прочитати ще раз. На час тесту ви точно зможете протримати це правило в голові”, – рекомендує відмінник.

Юнак додає, що всі три предмети, з яких він отримав найвищі бали, вивчав протягом усіх років. І саме така щоденна праця допомагає успішно скласти іспити. До самого ж тесту студент підготувався протягом двох тижнів.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Своє майбутнє хлопець хоче повʼязати саме з математикою, адже не уявляє життя без розв’язування складних завдань: чи то життєві головоломки, шкільні задачі чи наукова проблема. Завдяки своїй любові до точної науки він перемагав у різноманітних олімпіадах, взяв участь у Конкурсі молодих учених Європейського Союзу EUCYS 2022 та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт у Малій академії наук України.

Джерело.


Повернутись вверх