facebook

Керівники закладів освіти можуть самостійно визначати дати канікул – Сергій Шкарлет

Т.в.о. Міністра освіти і науки розповів про майбутні перевірки освітніх закладів та корупційну складову у вимогах до батьків брати маски з дому.

Від Міністерства освіти і науки України не було звітів про готовність шкіл до навчання й забезпечення належних умов для безпечного освітнього процесу. Натомість прозвітували обласні органи освіти, директори шкіл та вчителі. Про це в ефірі “Ранок з Україною” заявив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він додав, що ще в серпні були проведені селекторні наради з обласними органами освіти, з директорами шкіл та вчителями, які звітували, що готові до нових умов навчання і школи забезпечено усіма засобами захисту.

Ми просили інформувати про готовність шкіл до навчання. Більшість звітувала, що майже готова: підручники, засоби гігієни, засоби індивідуального захисту — все є, — пояснив Сергій Шкарлет.

Щодо вимог директорів шкіл, аби батьки самостійно купували маски, т.в.о. Міністра освіти пояснив, що це незаконно й у таких випадках необхідно звертатися на гарячу лінію.

Якщо батьків “наполегливо” просять самостійно купувати маски, то це вже напівкорупційна складова, — заявив Шкарлет.

Т.в.о. Міністра освіти пояснив, що МОН не вимагає носити саме фабричні маски. Це може бути маска, виготовлена своїми руками.

Чтайте також:  70% дітей-переселенців навчаються онлайн: психологиня попередила батьків про наслідки. Чому важлива соціалізація

Крім того, Шкарлет розповів про канікулярний режим в період карантину:

Згідно з вимогами законодавства, канікулярний період за один навчальний рік не може бути меншим ніж 30 календарних днів. Але враховуючи особливу ситуацію щодо коронавірусу, керівники закладів освіти можуть самостійно визначати дати канікул.

Також він нагадав, що за найближчі два тижні буде перевірено більшість шкіл у всіх регіонах України. Перевірка здійснюватиметься для того, аби знати реальну картину готовності безпечного освітнього середовища в школах. Про перевірки закладів освіти було видано доручення на селекторній нараді за участі президента України та прем’єр-міністра.

Джерело.


Повернутись вверх