facebook

0,5 ставки психолога в школі замало, нам потрібно вводити як мінімум 1 ставку – Оксен Лісовий

0,5 ставки психолога в школі замало, нам потрібно вводити як мінімум 1 ставку – Оксен Лісовий

В українських школах планують збільшити розмір ставки психолога та провести трансформацію психологічної служби й супроводу.

Про це міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося в Харкові, розповідає Укрінформ.

Він зазначив, що в межах проєкту МОН запровадить підвищення кваліфікації педагогів з базового психологічного втручання та основ психологічної допомоги.

“Готуємо зараз супервізії для психологів, затверджуємо перелік психологічного діагностичного інструментарію та порядок його застосування, розробляємо механізм міжсекторального перенаправлення, коли первинна допомога не може бути достатньою для розв’язання проблеми”, – розповів Лісовий.

Наразі, за словами міністра, в Україні є 10 програм із психосоціальної підтримки, за якими педагоги та шкільні психологи можуть проходити підвищення кваліфікації на базі закладів післядипломної освіти. Серед них є й програма, розроблена Всесвітньою організацією охорони здоров’я, яку вже завершили 35 тисяч освітян, інші 9 пройшли на сьогодні по 2-3 тисячі осіб.

Крім того, Оксен Лісовий наголосив, що в умовах повномасштабної війни навантаження на шкільних психологів дуже високе, тому актуальним є питання оплати їхньої праці.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

“Зараз ми маємо лише 0,5 ставки психолога в школі. Цього замало. Нам потрібно вводити як мінімум 1 ставку”, – зауважив міністр.

Джерело.


Повернутись вверх